Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe Chat GPT jouw bedrijf kan versterken

Chat GPT, AI chatbot

Tenzij je de afgelopen weken onder een steen leefde, heb je er ongetwijfeld al van gehoord: Chat GPT. De door AI gestuurde chatbot schudt in een mum van tijd teksten uit zijn mouw, weet precies hoe je spaghetti bolognese moet klaarmaken vanavond en geeft inspiratie voor jouw volgende themafeestje. Blindelings vertrouwen op dit slimme ding? Niet aan te raden, maar een doordachte samenwerking zorgt voor tijdswinst en kwalitatieve content voor jouw bedrijf.

Meer weten over Chat GPT

chat gpt

De Chat wat?

Maar eerst back to basics: wat is Chat GPT precies? We nemen meteen de proef op de som en laten hem zelf even met je kennismaken.

Dag! Ik ben ChatGPT, een grote taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Mijn hoofdfunctie is het begrijpen en reageren op vragen in een natuurlijke taal. Ik ben getraind op een grote hoeveelheid tekst uit het internet en kan dus contextueel relevante antwoorden geven op vragen. Hierdoor word ik vaak gebruikt voor conversatie-agenten, zoals chatbots, in verschillende industrieën, zoals klantenservice en e-commerce. Ik kan ook worden gebruikt voor taakgerichte taalgeneratie, zoals het genereren van tekst, verhalen of andere creaties.

Dit is het vlotte antwoord op de vraag “Dag Chat GPT, wie ben jij en wat doe je?” Best indrukwekkend dus.
Zoals hij zelf zegt, is Chat GPT een slimme chatbot die in staat is om taal en context te begrijpen en zo te reageren op vragen en opdrachten. Dat is mogelijk door de grote hoeveelheid data op internet, onder meer in de vorm van boeken, artikelen en gesprekken.

Copywriter buiten, Chat GPT binnen?

De komst van Chat GPT zorgde bij sommige copywriters voor de nodige paniek. Kan Chat GPT de copywriters buitenspel zetten? Spoiler: zo’n vaart zal het niet lopen. Hoewel Chat GPT foutloze teksten genereert, mist de tool creativiteit, specifieke kennis en professionele vaardigheden om tekstschrijvers volledig te vervangen. Het is niet in staat om beslissingen te maken zoals een mens dat doet. De data op basis waarvan de chatbot teksten genereert is bovendien niet altijd up-to-date. Neem de teksten dus zeker niet over zonder na te lezen, want zo sluipen fouten makkelijk binnen.

Chat GPT slim inzetten


Chat GPT is dus geen bedreiging, maar een kans om je bedrijf vooruit te helpen. De bot is een fantastische tool om inspiratie op te doen wanneer je last hebt van een writer’s block. Op momenten dat je vast zit, kan dit systeem jou een duwtje in de rug geven. Geef je hier een menselijke draai aan, dan creëer je efficiënt krachtige content. Daarnaast kan de tool jou ook ondersteunen in algemene marketingtaken. Denk maar aan:

  • De creatie van lead-generationformulieren en emails
  • Analyse van klantendata om inzicht te krijgen in hun wensen en behoeften
  • Automatisering van herhalende taken
  • Optimalisatie van klantenserivce, bijvoorbeeld door standaardantwoorden te genereren

Op die manier komt meer tijd vrij voor jou om je te focussen op andere bedrijfsprocessen. Mooi meegenomen, toch?

Samengevat is Chat GPT een straffe tool die ongetwijfeld veel zal veranderen in bedrijfsland. Human capital is en blijft echter onvervangbaar.

Op zoek naar creatief geweld om je online zichtbaarheid te versterken?

Op zoek naar een partner om je digitale verhaal creatief en innovatief mee uit te bouwen? Ons team enthousiaste Rogers staat voor je klaar!