Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo trek jij de juiste talenten aan met je vacaturepagina

Een succesvolle organisatie start bij het aantrekken en behouden van gemotiveerde en getalenteerde werknemers. Maar hoe bereik je die potentiële toppers nu? Zonder twijfel met opvallende vacatures, maar daarnaast ook via het ontwerpen van een werve(le)nde jobsite die zich onderscheidt van je concullega’s. Een jobsite die je bedrijfscultuur- en waarden ademt en je doelgroep goesting doet krijgen om bij jou aan de slag gaan. Geen dertien in een dozijnpagina met een oplijsting van je vacatures, maar een heuse beleving die inspireert – en vooral – doet solliciteren.

Vacatures

Vertel het verhaal van jouw brand

Echte talenten zijn op zoek naar meer dan een job alleen. Ze willen deel uitmaken van een onderneming met een inspirerend verhaal en een sterke bedrijfscultuur. Gebruik de kracht van storytelling om jouw employer brand tot leven te brengen. Vertel het verhaal van jouw organisatie, jouw missie en visie. Zet je employer value proposition (EVP) in de verf en laat potentiële kandidaten zien wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom werken bij jou een goed idee is.

Maak het interactief

Een statische vacaturepagina is verleden tijd. Een interactieve website-ervaring verhoogt de betrokkenheid van de kandidaten en houdt ze langer op je website. Implementeer bijvoorbeeld een interessante enquête of quiz over je bedrijfswaarden- en cultuur, zodat toekomstige kandidaten meteen ontdekken of ze een match hebben met je bedrijf. Heb je een opvallende bedrijfsvideo die de sfeer binnen de onderneming perfect capteert? Twijfel niet om die op de vacaturepagina te plaatsen.

Laat je medewerkers aan het woord

Een van de krachtigste manieren op toptalenten te overtuigen, is door jouw huidige medewerkers aan het woord te laten. Maak video’s en artikelen waarin ze meer vertellen over het bedrijf, de positieve werkomgeving, groeimogelijkheden en de teamgeest. Authentieke en positieve feedback draagt bij aan het vertrouwen en de geloofwaardigheid van je onderneming. Langs de andere kant leren de potentiële kandidaten je bedrijf nog beter kennen.

Voorzie relevante copy op maat van je doelgroep 

Om de juiste kandidaten aan te trekken, is het van cruciaal belang op relevante copy te creëren die is afgestemd op je doelgroep. Zo zal het taalgebruik en de tone of voice van een arbeidersfunctie anders zijn dan die van een vacature in het management. Onderzoek daarom de behoeften en verwachtingen van je doelgroep. Dit kadert meestal in het grotere plaatje van je employer branding. Maak indien mogelijk ook gebruik van veelgebruikte keywords en SEO-zoekwoorden, zodat bezoekers sneller de weg naar jouw website vinden.

Denk aan de smartphonegebruikers

55% van de wereldwijde online bezoeken komt van mobiel verkeer. Maak je vacaturepagina dus gebruiksvriendelijk voor smartphonegebruikers. Constant moeten in- en uitzoomen op je telefoon? Gegarandeerd haken je bezoekers snel af. Denk ook aan de technische kant van je website: zorg voor een snelle laadtijd en aangename user experience: niemand zit te wachten op 7 pop-ups die plots je scherm verstoren.

Kan jouw vacaturepagina een make-over gebruiken?

Wij staan te popelen om er een lap op te geven!

Ga je liever zelf aan de slag?